Informatie zien over Christien?

Van Healthy Hair tot Rielhaariteit haarwerken

Christien startte haar werkzaamheden als ondernemer / kapper in een Tilburgs ziekenhuis, waar ze in 1989 begon onder de naam Healthy Hair. In eerste instantie als service voor dit ziekenhuis, maar ook klanten uit de regio konden hier terecht en vonden hun weg. Al ras werd de ruimte daar te klein, en verhuisde ze vijf jaar later met haar bedrijf naar Riel om daar Rielhaariteit te beginnen. Een huiselijke en gemoedelijke ruimte met groeimogelijkheden in het centrum van het dorp.

Persoonlijke reden
De uitbreiding met een haarwerk- en pruikenstudio had een zeer persoonlijke reden voor Christien. Toen bij de schoonzus van Christien borstkanker werd geconstateerd, kreeg zij na de chemobehandeling te maken met kaalheid. Samen gingen ze op zoek naar een geschikte pruik. Dat bleek echter nog niet eenvoudig, mede omdat de benadering van patiënten na een chemokuur maar al te vaak tekort schoot. “Dat kan anders,” oordeelde Christien. “Dat moet ook anders”! Daarop verdiepte Christien zich in de materie, volgde diverse cursussen en slaagde uiteindelijk met glans voor de veeleisende SEMH keuring. Gewapend met deze kennis startte ze als erkend zorgleverancier van medische hulpmiddelen in een separate, sfeervolle ruimte in hetzelfde pand naast Rielhaariteit kappers een nieuw bedrijf: Rielhaariteit haarwerken.

Een pruik of haarwerk van deze tijd
Ze koos bewust in tegenstelling tot een vaak kille medische omgeving, voor een sfeervolle, huiselijke ruimte. Hier wordt alle tijd genomen voor de persoonlijke situatie van klanten. Christien: “Ik geef adviezen over de diverse haarsoorten waarvan een pruik of haarwerk op maat te maken is, en de verzorging daarvan. Maar ook over het meest geschikte soort haar, en wat voor type haarwerk of pruik iemand het beste zal staan.” Bijkomend voordeel van de zorg-certificering is dat Christien u het contact met de zorgverzekeraar uit handen neemt. “De afwikkeling van de financiële vergoeding is wel het laatste waar het hoofd van klanten op zo’n moment naar staat. Dat doet Rielhaariteit persoonlijk, deskundig en discreet,” aldus Christien.

Wij vragen u, zo mogelijk voordat uw haar zal gaan uitvallen, om een afspraak met Rielhaariteit haarwerken te maken voor een intakegesprek: 013 - 518 19 18 of online. Zo leren wij u kennen met uw eigen haar, zodat wij samen met u een haarwerk kunnen uitkiezen die zo dicht mogelijk bij u eigen haardracht ligt.

Nee, als een haarwerk of pruik op de juiste manier en op maat is gemaakt en u goed past zal deze niet afwaaien.

Nee, dat is niet altijd het geval. Ik zal samen met u de verschillende mogelijkheden en voordelen van de diverse soorten vezels bespreken en u hierin persoonlijk adviseren. U beslist daarna uiteindelijk zelf hier over.

Wel degelijk. Met een haarwerk kunt u vrijwel alle sporten beoefenen. Tennissen, joggen, skiën, hockey het kan allemaal. Vaak is zelfs zwemmen mogelijk. Laat u vooral uitgebreid hierover informeren. Ook hebben we praktische tips voor het behoud en onderhoud van uw pruik of haarwerk.

Natuurlijk geeft Rielhaariteit haarwerken garantie op uw haarwerk, tot 6 maanden op productie fouten, mits u het haarwerk goed heeft behandeld, deze informatie krijgt u bij uw gesprek. Onze (after)service wat betreft vragen en hulp bij uw haarwerk zal altijd blijven bestaan zolang u uw haarwerk draagt.

Jawel, een haarwerk wast u ongeveer 1 x per week. Hierdoor wordt de vezel zowel gereinigd als gevoed. De was-instucties worden helder uitgelegd en eventueel met u geoefend.

In de meeste gevallen wel. Ons computerprogramma stelt ons in staat om te zien hoe u verzekerd bent en op welke vergoedingen u recht heeft. Met een verwijsbrief of machtiging (dit is hetzelfde) kan ik uw haarwerk declareren bij uw zorgverzekeraar, zodat een deel of zelfs geheel vergoed wordt.

Bel meteen naar Rielhaariteit haarwerken en bespreek uw probleem met Christien de Jong, er zal altijd een oplossing zijn. Komen we er echter echt niet uit dan zijn we aangesloten bij een geschillencommissie.

Een pruik of haarwerk kan binnen twee werkdagen geleverd zijn. Bij spoed zelfs de volgende dag. Een afspraak in onze haarwerk-studio kan zeker binnen 5 werkdagen gemaakt worden vaak nog dezelfde dag. Telefonisch; 013-518 19 18 of online. we kunnen ook het gekozen haarwerk voor u kosteloos reserveren voor een periode van maximaal 6 weken.

Ja, die hebben wij een nodig voor de zorgverzekering. Die kunt u krijgen bij u huisarts of specialist. Via uw zorgverzekering heeft u recht op een basisvergoeding. Indien u een speciale aanvullende verzekering heeft, krijgt u daar bovenop nog een extra bedrag vergoed.

Bij de aanschaf van uw haarwerk krijgt u van ons een heldere onderhoudsinstructie. We leveren voor dit onderhoud ook speciale shampoos en haarproducten waarmee u uw haarwerk of pruik kunt wassen. Daarnaast kunt u bij Rielhaariteit haarwerken zo nodig terecht voor professionele onderhoudsbeurten.

Uw haar is een belangrijk stukje van uzelf, dat geef ik u met liefde en plezier terug