De Metamorfose van Renate Scholten

Renate Scholten zag een oproep op de Facebookpagina van Rielhaariteit kappers, waarin kandidaten werden gezocht om deel te nemen aan een metamorfose. Aangezien ze dit nog nooit had meegemaakt leek het haar een leuke uitdaging en ze meldde zich dan ook direct online aan. Eigenaresse Christien selecteerde Renate uit de vele aanmeldingen en nodigde haar uit in de salon. Samen met haar zoon en haar trouwe viervoeter woont Renate alweer enkele jaren in het gezellige dorp Den Hout. In het dagelijks leven is ze druk in de weer met haar eigen bedrijf en in haar vrije tijd gaat Renate graag paardrijden en mennen.

 

 

Renate's metamorfose

Christien kreeg de volledige vrije hand van Renate, maar ze had stiekem wel de hoop op een blonde coupe. Renate mocht plaats nemen in de kappersstoel waar Christien het haar eerst heeft ingezet met een oplichtende kleuring om het haar zo licht mogelijk te laten worden. Het resultaat hiervan is afhankelijk van de ondergrond en eventuele restkleuringen welke zich in het haar bevinden. Na deze kleuring is het haar gematteerd en zijn er wat extra high-lights aangebracht voor een speels gemêleerd effect. Vervolgens is de coupe lekker zomers geknipt. Christien heeft het haar ingeknipt zodat het gemakkelijk omhoog blijft staan en Renate er niet veel mee omhanden heeft.

Trendy visagie

Wat betreft de make-up heeft Christien het op en rond de ogen vrij rustig gehouden. Op haar lippen is er wel lekker uitgepakt met een krachtige rood/oranje kleur voor een extra vrolijke uitstraling.