Rielhaariteit geeft kleur aan je haar

met een persoonlijk advies

Het overgrote deel van de dames in onze salon verft het haar. Misschien vind jij jouw haarkleur net wat saai of wil je wel eens wat variatie. Door middel van een kleurenanalyse en onze ervaring kunnen we samen bepalen welk kleur precies bij je past. Bij Rielhaariteit kappers werken we met verschillende kleurtypes. We geven je advies over haarkleuren die het beste bij jouw natuurlijke kleuring passen. Naast je eigen haarkleur kijken we hierbij ook naar de teint van je huid, je oogkleur en je natuurlijke donker/lichtcontrast.

Kleuren is tegenwoordig niet slecht meer voor het haar. Omdat er in onze professionele producten om haren te verven verschillende soorten ingrediënten zitten die het haar beschermen tegen de werking van bijvoorbeeld waterstofperoxide. Gekleurd of geverfd haar behoeft extra verzorging, het is extra belangrijk dat dit goed verzorgd wordt, zodat de haar zijn glans behoudt en de kleur in het haar zo mooi mogelijk blijft.

•  Was voor het kleurbehoud, je haar met een speciale shampoo voor gekleurd haar.

•  Gebruik na elke wasbeurt een conditioner voor gekleurd haar.

Het is belangrijk om eerst te bepalen of je een permanente of een semi-permanente haarkleuring wilt gebruiken. Bij een permanente haarkleuring moet de kleur uit je haar groeien. De kleur gaat er dus niet uit door je haar te wassen. Bij een semi-permanente haarkleuring verdwijnt de kleur door vervaging na ca. 30 wasbeurten.

Wat is een semi-permanente kleuring?

Deze duurzame kleuring, zonder uitgroei-effect is het ideale compromis tussen een kleurspoeling en een permanente haarkleuring. Je kunt hiervoor kiezen om glans en reliëf aan het haar te geven, het een beetje meer pit te geven met een kleurglans en de eventuele grijze haren te dekken. Een semi-permanente (toon-op-toon) technologie resulteert in een haarkleur.

Wanneer je een semi-permanente haarkleuring gebruikt wordt aangeraden om het haar opnieuw te kleuren na ongeveer 6 à 8 weken. Dit om zo de kleur weer te verlevendigen. Een semi-permanente (toon-op-toon) haarkleuring is met name geschikt voor beginnende haarkleurders; een goede manier om te experimenteren met kleuren!

Wat is een permanente haarkleuring?

Dit is de manier om je haar langdurig te kleuren! Hiermee is bijna alles mogelijk: van een subtiele kleurverandering tot een ware metamorfose. De werking is meer dan duurzaam: het is definitief omdat de oorspronkelijke haarkleur gewijzigd wordt en is daarom erg geschikt voor grijs haar. Alleen door haargroei kan de kleur verdwijnen: dan ontstaat uitgroei die meer of minder zichtbaar is, afhankelijk van de kleur die gekozen is (dichtbij of ver van de natuurlijke haarkleur) en het percentage grijze haren. Het haar groeit gemiddeld 1 á 2 centimeter per maand, daarom zal na ongeveer 5 tot 6 weken uitgroei zichtbaar zijn. 

Wanneer je een permanente haarkleuring gebruikt wordt aangeraden om je haar met regelmaat opnieuw te kleuren. Een permanente haarkleuring is geschikt voor iedereen die hun eigen haarkleur saai vindt of voor dames die hun jeugdigheid willen behouden door hun grijze haren weer kleur te geven.

Voor verzorgingstips van je gekleurde haar staan wij voor je klaar.

Rielhaariteit, …voor een haarkleuring van deze tijd!