De Metamorfose van Rens Jacobs

Weer eens een man in de metamorfose.

Onze make-over kandidaat Rens is afkomstig uit Ulicoten. Hij woont bij zijn ouders en heeft een oudere broer, Niek en een jonger zusje, Maud. Rens is een fanatieke voetballer en speelt inmiddels alweer vele jaren bij Ulicoten 1. Tijdens een etentje na één van zijn voetbalwedstrijden is het idee om mee te doen aan de metamorfose dan ook ontstaan. Rens was al een tijdje niet naar de kapper geweest en zijn vrienden vonden dat het eens tijd werd voor een vlotte nieuwe coupe. Zo gezegd, zo gedaan. Rens werd aangemeld en korte tijd daarna had Christien de Jong, van Rielhaariteit kappers, Rens aan de lijn om een afspraak te maken voor een metamorfose in de salon in Riel.

 

Uitgegroeide coupe

Toen Rens de salon binnenliep was een ding snel duidelijk. Rens had een uitgegroeide coupe wat voor kapster Adinda alleen maar een grotere uitdaging betekende. Na een heerlijke wasmassage heeft Adinda een vlot eigentijds model in het haar geknipt. De contouren zijn wat langer gebleven waardoor het kapsel niet te geknipt overkomt. Daarnaast zijn de tussenlengtes gesneden waardoor het haar lekker luchtig valt. Adinda kreeg van Rens alle vrijheid, wat natuurlijk bij een metamorfose ook wel noodzakelijk is. Deze vrijheid deed Adinda direct beslissen om het haar van Rens te kleuren. Hier had Rens niet op gerekend en hij was dan ook erg benieuwd naar het resultaat hiervan. De uiterste puntjes van zijn haar zijn wat lichter geverfd om een speels effect in het kapsel te creëren. Als finishing touche heeft Adinda een flinke lik ‘Molding Paste’ in het haar aangebracht om het kapsel lekker wild af te werken. Zo heeft Rens een nonchalante maar ook hippe en trendy look gekregen.

Eindresultaat!

Rens keek direct blij verrast toen hij het eindresultaat mocht bekijken. De korte coupe beviel Rens zodanig dat hij niet kon wachten om het aan zijn vriendin te ‘showen’.