Rielhaariteit verandert van eigenaar!

Haarwerkbedrijf Rielhaariteit-haarwerken en kapsalon & barbershop Rielhaariteit-kappers aan de Dorpstraat in Riel krijgt met Hair & Looks een nieuwe eigenaar.

De eigenaars Curly en Ronald van Hair & Looks kennen Rielhaariteit al een tijdje. "Ze richten zich voornamelijk op het behoud van de lokale identiteit van de kapsalons die door hun worden overgenomen", vertelt Christien de Jong. Hair & Looks heeft inmiddels 21 vestigingen in onder andere Breda, Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Zaltbommel en dus binnenkort ook Riel.

Na 36 jaar met d’r handen in het haar waarvan de laatste 31 jaar als ondernemer, zal Christien de Jong per 1 mei afscheid nemen van het haarwerk- en kappersvak. Rielhaariteit zal worden doorgezet door de nieuwe eigenaars, dit samen met de ervaren collega kappers en de service zoals klanten van Rielhaariteit gewend zijn. Zo blijft het team van kappers hetzelfde en ook oprichter Christien blijft de komende weken nog mee knippen, krullen en kleuren. Voor het haarwerkbedrijf zullen de klanten in vertrouwde handen komen van 2 ervaren haarwerkspecialisten die vanuit het bekende adres in Riel zullen gaan werken.

Rielhaariteit groeide onder de vleugels van Christien uit tot een gerenomeerd haarwerkbedrijf en kapsalon in het zuiden van ons land. In 1989 opende zij haar eigen kapsalon, Healthy Hair in Tilburg. Vijf jaar later verhuisde zij de zaak naar het huidige adres in Riel onder de naam Rielhaariteit.

 

"Het kwam op ons pad", verklaart Christien, de stap om haar bedrijf te verkopen.

Steeds heb ik m’n vrije tijd om het werk heen moeten plannen, en dat zal vanaf mei dit jaar voortaan anders worden.

Nu de overname en daarbij haar vertrek bekend is heeft het team wel een paar traantjes gelaten, vertelt Christien. Maar gelukkig heeft ze er het volle vertrouwen in dat het er ook in de toekomst goed blijft gaan. Ook voor de klanten zal het een waardevolle stap worden. Er zullen wel wat dingen veranderen, zoals nieuwe producten van Kevin Murphy als ook de mogelijkheid om abonnementen af te sluiten, waarmee de klanten voor een vast bedrag per maand onbeperkt bij Rielhaariteit terecht kunnen met daarnaast een wissel in het online afsprakensysteem. En voor Christien is het vooral prettig dat ze het rustiger aan kan gaan doen.

 

Om deze overname te vieren en jullie kennis te laten maken met de nieuwe eigenaar en tevens het afscheid van Christien, nodigen we je uit om op zaterdag 29 april, tussen 3 en 5 uur samen het glas te heffen.

Zien we elkaar daar?