De metamorfose van Joyce Verboven

Joyce, woonachtig in Oisterwijk, is 46 jaar en in haar vrije tijd graag sportief bezig. Zo is ze regelmatig op de tennisbaan te vinden en gaat ze gemiddeld twee tot drie keer per week hardlopen. Ze liep al een tijdje met de …
Lees verder >
Meer informatie >

Rielhaariteit haarwerken kiest voor persoonlijke benadering

Een pruik kies je niet zomaar zonder reden. Kaalheid is een speling der natuur of, zoals in veel gevallen, een gevolg van een haarziekte of een noodzakelijke medische ingreep. En waar moet je dan heen? 

Veel mensen worstelen met de gevolgen van hun (tijdelijke) kaalheid. In Brabant en omstreken kunnen ze terecht in Riel bij Christien de Jong, die naast haar salon van Rielhaariteit kappers een separate ruimte heeft waar een eerlijk en deugdelijk advies wordt gegeven over haarwerken en pruiken. Niet iedereen kan zomaar een adviesstudio over haarwerk en pruiken beginnen. Christien is SEMH gecertificeerd, wat staat voor Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen.
 

Rielhaariteit kappers / haarwerken

Christien startte haar werkzaamheden als ondernemer / kapper in een Tilburgs ziekenhuis, waar ze in 1989 begon onder de naam Healthy Hair. In eerste instantie als service voor patiënten en personeel, maar ook klanten uit de regio konden in de kapsalon terecht. Al ras werd de ruimte daar te klein, en verhuisde ze na vijf jaar met haar bedrijf naar Riel om daar Rielhaariteit kappers te beginnen. Een luxe kapsalon met groeimogelijkheden in het centrum van het dorp, met nu al zeven kappers voor dames, heren en kids.
 
 

Persoonlijke reden

De uitbreiding naar een haarwerk- en pruikenstudio had een zeer persoonlijke reden. Toen bij de schoonzus van Christien borstkanker werd geconstateerd, kreeg zij na de chemobehandeling te maken met kaalheid. Samen gingen ze op zoek naar een geschikte pruik. Dat bleek echter niet eenvoudig, mede omdat de benadering van patiënten na een chemokuur maar al te vaak tekort schoot. “Dat kan anders,” oordeelde Christien. “Dat moet ook anders.” Ze verdiepte zich in de materie, volgde diverse cursussen en slaagde uiteindelijk met glans voor de veeleisende SEMH keuring. Gewapend met deze kennis startte ze in hetzelfde pand naast Rielhaariteit kappers een nieuw bedrijf: Rielhaariteit haarwerken.

 

Een haarwerk of pruik van deze tijd

Ze koos voor een sfeervolle, huiselijke ruimte. Daar wordt alle tijd genomen voor de persoonlijke situatie van klanten. Christien: “Ik geef adviezen over de diverse haarsoorten waarvan een pruik of haarwerk op maat is te maken, en de verzorging daarvan. Maar ook over het meest geschikte soort haar, en wat voor type haarwerk of pruik iemand het beste zal staan.” Bijkomend voordeel van de SEMH certificering is dat Christien de Jong het contact met de zorgverzekeraar uit handen neemt. “De afwikkeling van de financiële vergoeding is wel het laatste waar het hoofd van klanten naar staat. Dat doet Rielhaariteit deskundig en discreet,” aldus Christien.
 
“Uw haar is immers ook mijn hoofdzaak.”
NU online een afspraak maken »