De metamorfose van Joyce Verboven

Joyce, woonachtig in Oisterwijk, is 46 jaar en in haar vrije tijd graag sportief bezig. Zo is ze regelmatig op de tennisbaan te vinden en gaat ze gemiddeld twee tot drie keer per week hardlopen. Ze liep al een tijdje met de …
Lees verder >
Meer informatie >

Twee winnaars van een heuse metamorfose bij Rielhaariteitskappers in de stoel

Net als vorig jaar konden kinderen op koninginnedag in Riel een metamorfose winnen. Dit keer luidde de opdracht om een echte koninginnesjerp te versieren. Ook nu weer gingen verschillende kinderen aan de slag. Christien van Rielhaariteitkappers loofde voor de twee beste inzendingen een ware metamorfose uit bij haar in de kapsalon. Die vond een paar weken geleden plaats op een warme woensdagmiddag tijdens de landelijke kinderspeeldag. Dat ze dat moesten missen vonden Marit Heijnen en Tom van de Kamp helemaal niet erg. Ze hadden er vanaf het eerste begin tot het laatste moment vreselijk veel zin in.

Marit Heijnen
Vorig jaar was ze 7 jaar, vorig jaar zat ze nog in groep 4 en vorig zat ze hier. Marit Heijnen won toen ook al de metamorfose. Dus zeg niet dat twee keer achter elkaar winnen niet mogelijk is, want Marit bewijst het tegendeel. Tenminste, als je maar goed genoeg bent, nietwaar? ,,Ja, weet je nog dat ik vorig jaar eigenlijk niet eens mee wilde doen. Gelukkig toch op het nippertje wel gedaan en nu weer. Mijn sjerp zag er net echt uit, met papieren rozetten onderaan de voor- en achterkant. De ene was rood met in het midden een foto van de koningin. Die had ik uit de Story geknipt. De andere rozet was een oranje bloem. Heel mooi.” En dat vond de jury dus ook. Evelien heeft bij Marit een hippe bob geknipt. De voorkanten langer als de achterkant, dat is de look voor deze zomer. Voor dit kapsel zul je wel iets meer de föhn ter hand moeten nemen, want het valt het mooiste als het lekker recht wordt geföhnd. Natuurlijk wordt er nog een wens van Marit vervuld, high lights in haar haar. Deze lichtere streepjes maken haar nieuwe look compleet. En nu weer op de foto.

Tom van de Kamp
Winnaar Tom vindt het helemaal spannend, want hij is 5 jaar oud en nog nooit naar de kapper geweest. Hoe kan dat? ,,Omdat mijn moeder zelf kapster is, dus ze doet het thuis. Ik vind het wel leuk hier. Ook op school, de Vonder. Ik zit in groep 1 bij juffrouw Hanneke en juffrouw Lilian. Mijn sjerp heb ik versierd met veel glitters, ik zou ook graag zilver, of nee, gouden haar hebben, kan dat?” Dat behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Het wegschminken van een fl inke kras in zijn gezicht ook niet. Stoer vertelt hij waar die vandaan komt. ,,Ha, ik ben op mijn snuffert gegaan met de crossfi ets. Ik wilde een stunt laten zien en die ging fout.” Tja, daar loopt Tom nog wel een paar weken mee rond. En met een nieuw kapsel. Marion heeft bij Tom een heel ander kapseltje geknipt, ja het heet niet voor niets een metamorfose. Een zomerkopje, bovenop stekels en de oren vrij. Ja, dat is andere koek, hup weg krullen, maar als het weer aangroeit, komen die vanzelf weer terug. Een heel ander mannetje, laat nu die zomer maar komen.
NU online een afspraak maken »